Informatie rondom retourneren

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst van uw bestelling zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en in een ongeopende verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Voordat u een artikel retour zendt, dient u dit telefonisch aan ons kenbaar te maken via 0599-764444 en moet u dit formulier invullen.
Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten.

Uitzonderingen retourneren

Let op: Uitsluiting van het herroepingsrecht is mogelijk voor producten:

a. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is, zijn deze producten niet meer te retourneren.

b. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument.

c. Voor accu`s geld het volgende:
Wij nemen geen nieuwe accu's retour als deze zijn aangesloten geweest (als er accu klemmen aan de polen hebben gezeten) of beschadigd zijn. Bij alle artikelen die de klant op eigen initiatief terugstuurt moet de klant zelf de vervoerskosten betalen en wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor de schade die daardoor kan ontstaan. Als het om een garantie gaat is terug sturen alleen in overleg. Wij geven geen financiële garantie.

d. Voor kuipwerk gespoten in kleur , carbon kuipwerk, en kuipruiten buiten de kleuren helder,smoke, dark smoke om geld het volgende deze worden apart besteld en kunnen mede daarom niet geretourneerd worden.

Het aankoopbedrag inclusief verzendkosten zal dan binnen 14 dagen aan u terug betaald worden.

Kosten:
De kosten voor het aangetekend terug sturen van een artikel zijn voor uw rekening..
Annuleren van een geplaatste bestelling
U kunt uw geplaatste bestelling kosteloos annuleren wanneer deze nog niet door ons verzonden is. Het aankoopbedrag inclusief verzendkosten zal dan binnen 14 dagen aan u terug betaald worden.

Klachten:
Heeft u een klacht of probleem over uw bestelling of de afhandeling hiervan? We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@jaramoto.eu of vul het contactformulier in op de contact pagina. Wij nemen dan z.s.m. (uiterlijk binnen 3 werkdagen) contact met u op. Eventuele beschadigde zendingen dienen binnen 1 werkdag na ontvangst gemeld te worden.
Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur.
Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.
Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Uw gegevens

* Voornaam:


* Achternaam:


* E-mail adres:


* Telefoon:


* Bestelnummer:


Besteldatum:

Product informatie & Reden van retour

* Product:

* Model:

Aantal:
* Reden van retour:
Product is geopend:


Fout(en) of andere opmerkingen:
Voer de onderstaande code in:

De waardering van www.jaramoto.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 21 reviews.